27.12.09

surprise ~

*a specialgift from them ~ creativecreative!!*
*wakil stafflelaki,pakcik nuar heh!*

*all unite as team ! bagosbagos ~*

*adekku+mamaku,spe lg cute?sye heh!*

*merpati berjolijoli,married for 21years*


*candidcandid or should i say camwhore?*


*potong kek godang ha ~ jellyjelly for me plz*

*this was the cake,huge,green cake,bagus semangat mesralam! ~*


on 26th dec jatuhlah hari lahir mummy sye
that day my mum plan mahu di bawa jalan2 ole daddy except tmpt kerjanya~
but we hve another plan

that was surprise party for my mum
yg sye takturut serta
[i got a big slice of cake as for reward..chikaroni n 2slice of pizza ~]

juz watch from cctv at my workplace ..
it was a huge logo cake ~
ouhh ~
my mum celebrate at kluang ..
haa dieorg dok plan a,b,c,d,e to z supaya nmpk smooth je ..
[oke abg saifudin,anda dijempot walaupn taksengaja heh]
time itula hujan,system upgrade,rushing for time etc.
[sye relax je..sekadar inform di sne bgimane di sini ..]

overall they were really exicted !!
and sorry no present ma ~
[really dun hve any idea to gift what,after 18 years give every single thing my mum wish ]

but
i really luv u soo much than everything !!

thx also to all staff ..
cause mke my mom day more joyful
ma uncle,kniesa,knurul,kmira,kkay,kju,another girl[lupenamenye..]pakciknuar,wakparman,everyone
[i wish everyone there..but some dont..]

thxthxthx soo much ~
xoxo !!
*penat menonton

25.12.09

begini


*sakit,blur,bercelaru 80q die~*

*agak confident tp result tak berapa nak confident @.@*


*mula,kerja,tido,tv,makan,segalanya*

*mereka tolong jaga bilik saya.boleh?*

*tabiat baru,malas tulis :p

rupanya ..

kepada cik ja ..
sye berjaya tahu mengapa sm begitu ..
lihat ..

dieorg dah masuk psrn malaysia ouuh ~kat penang kilang tuh xsilap ..jum serbu mahu??

hahahahaha

tips hangat ~

Hee ~
Walaupun keadaan badan sye tak mengizinkan time exam tuh..
Tapi ku gagahi juga
[sye pinjam tenaga badang tapi bukan makan muntahnye eeeww ~]
Dan semestinya..
Saat gembira semaksimumnya adalah selepas final exam
[terlalu banyak exam jd perlu tulis perkataan itu…]
Percayalah …
Sye ade 2tahun setengah lagi mahu belajar..
Jadi jumlah exam itu hanya memberi suku efek kepada hidup sye
[exam pra,exam mid,exam tengah bulan,exam tido,exam makan etc :D]
Abes exam..buku dicampak barangpulang dkemas
[bermadah kasar sye :D]
Sje nk tambah koleksi entri ..
Almaklumlah bilik saya sgt harum segar mewangi bersih berkilat …
[sila baca dalam nada kiasan oke…]
Jadi entri ni sedikit sebanyak memberi anda tips apa yang perlu anda buat
[buat ape??haa ~ itu yang kita tak tahu…]
Pertama…


Bersihkan sampahsarap dalam bilik anda
[hamek..sye tengah rjin nk update dgn gamba dustbin pun nk amek..enterprame3..]
Kedua…

*sila beza mane 1 baju bersih or kotor heh~!*

Asingkan antara baju kotor dan bersih serta lipat cantikcantik
[time nie je lipat..selalu pudat je ~ ade ak kesah?]
Ketiga…


Segala makcikpakciknenekatok wayar perlu anda amek kesah untuk membawa pulang taktala cuti anda panjang …
[takkan anda pki beteri energizer kot??]
Keempat …
Bungkus buku anda baik baik dan letakkan di tempat yang tinggi
[atas bumbung pun tape..at least boleh menolong menampung kebocoran yang ade…:D]
Kelima …
Ambil segala perkakas yang berada di luar bilik letakkan di dalam bilik anda..
[takut kne sportcek..mne tau kne byr syenye thermos .. :D]
Dan terakhir ..
Jumpalah housemate anda sebelum pulang
Bersalam salaman,bertepuk tepukan,bertampar tamparan , bergurau gurauan berteka tekian :D

*bye k.tiya..gonna miss u

pulang jua akhirnya ...

*ouh mumydady tak nampak kami ke??*dfah slim kot.. :D
*from left,atok,dady,mumy,mak ijan,front:yaya*

*inilah rombongan cik kiah murid2*


*enterprame3~*


Anneyeong ~
[sye xtau ejaan exactly Korean nie..tp bantai je sbb smgtnye membarabara skunk :D]
Seperti yg anda tau,sye mmg biarkan berswg skit blog nie
[dah nme pon weblog a.k.a. sesawangblog so adil la kan?:D]
Mcm2 nak cite..
[persis mummy jarum menarik lenganbajunye bunyi keching3~ *bukan kencing ya,sila ke tandas awam jika perlu*]
Biar sye buat entry berasingan ye..
[sonang eyh nak baco+byk skit entri sye…ekekek :D]
Oouhh ~
Ma parents selamat tibe di tanah melayu di sebuah pulau yg banyak pokok pinang
[skrg advance,ade bgnn pencakar langit,feri,lpgan terbang..hebat tak??]
Jadi..
Anakanak tersayang nie la yang menjemputnye jauh nun dari bumi puteri gunung ledang ..
[takke penat mendaki,mandi lagi kat air terjun..tak sgke dah ade plaza tol….aiissshh :D]
Mcm2 pengalaman sye dpt..
Almaklumlaa dah lme tak berjalan jauh nie..
Setakat jauh B.Gambir Melaka tuh..
[naik poning,10baldi wueeekkkk ~ wuuuuekk ~]
Perjalanan kami alhamdullilah selamat ..
Pergi dan balik
[termasuk penginapan,penatlelah,mandi,makan blablabla great !!]
Pengalaman juga tak kurang hebatnya …
Dari maen bantai je redah jalan smpi ke burgerking yang dicampak ke dalam tongsampah
[nada marah tapi sabar ~]
Seronok lihat orang gembira menyambut kepulangan jemaah
Tak kurang hebatnya
Satu pagar 5meter panjangnya orang menunggu yang hanya menyambut satu jemaah kesayangan yang pulang ..
[fuuuhh ~ sye tabik spring makcik nie..die bwk rombongan cik kiah ke Penang International Airport beb!]
Kami bermalam di rumah mak cik kami…
[tibe2 sye rse mcm buat karangan heh @.@]
Rumahnye 14tingkat
[korang ade?]
Menghadap airport
[dptlah tgk kargo MAS,kargo FEDEX.Korean Airlines :D :D :D]
Overall mmg best
Sbb sye mmg dah lme xjalan jauh
At least berjalan dpt ilangkan sedikit tension..
[time tu laa ade nie,ade tuh,ade begitu,ade begini smpi pekak telinga menjawab telefon semasa petir :D]
Haa..
Part burgerking tuh
Sedap je waiter tuh buang ye..
Nasib baik tak masuk tongsampah utama (=.=”)
Kalau tak aku mintak gantirugi double
[beli asal 5biji,jadi double 10biji 0.o tak termasuk lain2 side dish 0.o]
Tak kurang hebatnye jual henpon pasar tengahari ..
[n95 8gb,rm350..mahu?pergi r&r sungai buloh dan ke atas… :D]
Dan akhirnya ..
Aksi camwhore yang mencuit hati ..
[sume nk amek..dinding granite,patung digi panjat klcc ~ hamekhamek selagi mampu… :D]

20.12.09

blank @.@

ouhh ~
hajat di hati nak update mcm2 ..
but final exam come in48hours ..
bagaimana condition saye??
-selesema,batuk,dan badan panas-
-betol2 mood study yg 10.0%-
-my work is done,try to focus on study ...-
-ruangan facebook yg memanggil-manggil-
-my room was mess..ade sape2 mahu kemas?-
-my phone ghaib[anyone nmpk,let me know ya~]-
-tiada mood ntuk makan..-
-very scared for the final-
-betol2 asek mahu tido shj-
sape ade ubat ntuk segala di atas,call me ..

15.12.09

abeslaa ..

aduh ~
sikap kipas-susahmati sye dah xley dibendung lagi ..
sgt kronik skrg ..
[mmg kronik,ikat perut,pkir duakali,termenung,berangan ...]
yesterday,go to jj ayerkeroh..
[i heard meletup that new jj near tesco~ @.@]

oke,
hajat mahu beli sushi ..
tapi kedai cd tu kan ..
memanggilmanggil je~
wlupun total 3,i go 2only
[betol2 buat sye rambangmata segalamacam perasaan]

at last ..
the making bof sye rembat ..
[quite cheap dan sye mmg kipassusahmati cerita&material nie ...]

again,
double s membuat muka kesian ..
[arrrghhh !! betolbetol ikotnafsu bukan berfikir ...]
as result,
sye melabur duit macam air mengalir ..
[percayalah,itu adalah eyemo yg dibeli untuk menambahkan effek cerita ..]
3bijik sebagai hadiah diri sendiri ..
[oke,mahu anggap sebagai apa?koleksi?kekesalan?ke-excitedkan?kefanatikkan?]

kesimpulannya ..
jgn pegi korea muridmurid
kerna kesan addicted itu masih berbekas di hati ..
[sye sdg fikir,kaitannya dan akibatnya menulis itu ..]

but,
korea was awesome ~
ohh kimchi,sotongnye serta segalanya ~

*2hours dvd done by lastnite ... great !

10.12.09

takde adab

Ouuuh ~
Macam sebulan tak menulis …
Sye lihat mcm dah bersawang sikit …
[perlu beli tempat bersih sawang di kedai rm2 bole?]

Okeh,me done wif perangai workers2 yang begitu baik hati ..
Sgt bagus disiplin dlm keje,sgt berdedikasi,fokus etc
[sila baca dlm keadaan kiasan ye murid2]
Dan sebagai reward ..
Sye hadiahkan mereka halilintar terhebat dalam sejarah hidup sye …
[sila baca dlm keadaan mood berangin ~ wuarghhh !! geramgeramgeram sungguh ~]
Dan hasilnya lebih dari bangunan LembagaHasilDalamNegeri di Putrajaya ..
[mungkin?sye tak pandai google peta @ gune GPS :D]

Enoughenough ~
Hari nie sye bercakap mengenai adab ~
[sila baca bhw sye juga kadangkala ade salah juga,tidak 100% perfect oouh~]

Ermm..
Bemula dengan tiada salam,terus berkata ..
“sapa bos kat sini?aku nak jumpa?angin betul aku~”
Dia mengadu ..
Katanya,sudah beribu ringgit dia tuangminyak tapi points nye hnye ..
Rm6.80 selepas diconvert ke rm dr 680points ..
Mcm nak bercerita,tp hati sakit+taktahu nak describe bagaimana ~
Dipendekkan ..
Kami dikata …[perbualan antara customercallcentre]
“saya nak awk sekolahkan semua pekerja awak,ntah dari hutan mane die datang..nie semua jembalangjembalang nie~”
[perhatian,ade lebih kasar dr tu ~ sye malas laa..bengong pakcik 2]

Okeh masalah die
-katanya die ade 4biji kete yg slalu tuangminyak jd die beranggapan points die beribu-
-bila dicheck,die dah tebus sedikit pointsnya di kualalumpur-
-againagain die mention die ade 4biji kadkredit yg digunapakai+4biji ketanya-
-die slahkan pihak kami sbb pihak kami yg isukan kad itu-
-die tiada kadlain yg bole ditransfer pointnya-
-bila nak diterang bahawa jumlah points = liter bukan rm die kate sye tahu-
-sebolehnye sume beban atas kami [serius sye sungguh geram !!!! smpi tathu mhu buatapa wtf laa !!!]

Setelah disiasat [belum sepenuhnya ..]
-Purata die tuangminyak 6-7kali sebulan dgn average rm70 –
-Sila kira dgn liter untuk points iaitu sekali tuang 33points-
-again,take ur calculator..he start using his card at jun09,predict sendiri berapa jumlah points setelah ditolak yg ditebus [yg die sndri pun tatahu]-
-4biji kete takkan 1hari atau harihari tuangpenuh??cuticuti Malaysia pe??
-last tuang minyak pada 28nov~ohh apekah??-
-die kate,buat kad ditempat kami,cek points di jementah dan tebus di kualalumpur berdasarkan rekod ..
[disni ade banyak keconfusesan sgt byk die nie sbenarnye di longitude mane??]-
-He mention that he using cadcredit,so if he use by himself that mean merujuk kat die lah either die masukkan tak kadpoints when the machine told to do..-

Cukup !!
Apa komen sye ..
Takde adab,budibahasa,salam,tatatertib,protokol etc !!!
Setakat 4biji keta+4ketul kadkredit,my family owe more
Malu betul nak ngaku pakcik dlm bangsa saya secara amnya ~
Betulbetul buat halilintar saya keluar balik
[but I think,org camnie buang masa je ~ so biarbiar tahantelinga …]
Yet,im still waras okeyh and myfamily do business so we need to takecare our image ..
Seriously sgt arrghhh !!!
[sdg mengambil bantal menekap ke muke dan yeeling ~]
Done ..
Bye ~
See ya

6.12.09

new job ...


dek kerana kebizian ..
so new job sye dipinggirkan ~
dan resultnye ..
kurakura sye kehabisan betri ..

[perlu ke kedai membeli energizer @ ke kitarsemula mencari betri sementara??]
dan semestinye ..
ia perlu disental serta ditekan vroomvroom agar ia pulih ..
[total = 10,haa 10 kaki..sape mahu pinjam sye??]

bekalan untuk hidup hampir ke 'e'
[memikir alternatif minyakmasak boleh tak?]
dan penghujungnye ...
adekadek angkat sye yg sudi meneman ...
walhal hanya mengesotesot di kaki meminta makanan ~
[haa,anai sakit garagara junpyo ~]

5.12.09

customer relationship ~

*azah 3r,sye minat die ouuh ~*

Olla everybody ..
Hee ~ sye betolbetol bizi dan ianya bukan cubaan ..
[sgt bahagia dgn double s..]
Dan hari ni .. sye cube sedut ilmu cikepal yg berjaya mengupdte 3entri dlm 10menet
[perlu lihat fakta kembali,tp sgt malas nk mengklik older post berjelajela die ~]

Tapi..
Ianya sume dtg dr addiction sye trhdp blog..
Atau lebih tepat ..
Takde point nak cerita ape.. kerna perlu mencipta suasana menarik
[fuhh ~ bunyi mcm holiday berliburlibur di Disneyland]

Tinggalkan seketika dunia kerja sye yg kelabut ..
Dan trimas atas bacaan anda terhadap blog sye ..
Kita ke kembali ke Seri Tangkak
[bersedia untuk menggeletek tanpahenti]
Beberapa hari lepas momen yg sgt lucu untuk diingat..
[hari nie begitu sakit hati dengan kerenah pekerja2 saya~]
Sye melihat gelagatgelagat customer di tempat sye ..
Tibe2 terbayangbayang kembali kenangan sye dan mereka ..

Cube anda bygkan ..
Sedang sgt penat melayan customer sebelumnye yg meminta bermacammacam ..
Tibetibe next customer was soooo handsome..
Penat itu berlalu ibarat kita melepasi roadblock polis..
Haa..rase nak mintak no fon pula ..
Tapi tibatiba “ayah,nk gulagula tuh 2”
[dri sye ibarat tom sikucing yg dilempar bola kaca,berkecai..krakrak]

Tak menang pula wanita..
Lagaknya ibarat superstar yg memakai oversize shade di Beverly Hills
Kasut tumitnya yg berketakketuk
Dan beg tgnnye lebih highclass dr Pavilion
[walhal,tawaran murah di onlineshopping yg seakanakan rupa]
Katakatanya ..
“err .. howmuch?empat ringgit for this Cadbury?Have yg coklat kertas gold tu tak?”
Erk..
Sila gelak berguling dengan sye bila anda turut serta dalam situasi ini..

Itu bg yang muda..mari lihat makcikmakciknye pula ..
“Adek,gula hitam plastik merah ade?”
“nie makcik..lima posen satubungkus”
“haa..ajelee..tak nampak haa ~ dah tue ~
Ataupun
“minyak,tigaringgit duaposen makcik”
“haa..duaposen ade,jupjup dalam begduit
[mencari dgn penuh confident,tp akhirnya..balance 80sen diberi dari pihak kami]

Sye paling suka bila bertemu dgn pakcikpakcik
Tapi bukan semua ..
Kerna ade juga yg boleh dinyampahkan ..
Tak kurang yg agak kurang ajar ..
Kadangkala salah die,disergahnye kita ..
Kelalaian die,kita yang kena ..
Sesetengah pula manis berkatakata ..
selamat pagi,adek manis…jom makan ngan acik..”
“pakcik,takleh..sye kojo ~ pakcik kan daa besa ~ ekekekek”

Selebriti pula tak kurang hebatnya ..
Anuar Zain kate pakciknya ada own satu di kualalumpur..
[saat ini,sye perlu google ade kerja kosong di situ tak.. :D]
*mummy yg xcited berpics next 2 AZ,wooh ~ takbsuh tgn 3ari3mlm*

Dan Azah 3R soo cute ..
Liza Hanim agak tak kenal saye ..
Dan Iwan dangdut sgt takrela ditegur ..
[adakah perlu bergelek juga disitu?wuakakakak ~]

Berseronok berpada juga..
Sgt sakit hati pabila ditampal jgn guna telefon,jgn hisap rokok
Tapi..bantai jee dilanggar
[perlukah kaunter terus tahan mereka yg melanggar di setiap stesen??]

*tgk 2,parishilton selambe je~ kalau kt sni,sye sue die :D*
Bile ditegur,kita dimarah ..
Kalau dah kena ..
Kita disalah ..
Itu adat manusia ..
Rasa diri betul,orang lain je salah
[sye dah matang..so rsenye jgn emosi jgn emosi..fikir..tarek nafas .. fuh~ fuh~]

Tapi..
Sye sgt seronok perhati gelagat mereka ..
Pasal itu terdetik nk bina blog ni ..
[guna batubata?or kayu much better?]
Sbb ..
Sye suka menyamar ..
[sila jgn slh tafsir yg sye slh seorg ahli totally spies..]
Boleh dengar dieorg mengumpat ..
[dah sahsah bapak akunye kampeni,sng woo ~ kalau dieorg buat ketupat]
Dari situ kita boleh improve?
Betul bukan?

*try to hve fun entry,tp sila cube lagi ...

3.12.09

double s

*betulbetul dr korea ke kl ke tangkak*
* berikut adalah poster dr kesemua 3album+1photobook*

*adekku yg sebuk nk enterprem diikuti oppa ~*


*3album+1photobook*


hello ..
haa..
actually sye da siap 3entry panjangpendek ntuk di post ..
itupun ditype di tempat laen dulu ole krane kebizian melampau sye ~
[padahal,cefeworld ari2 log-in,farmville bru nk brtukarmilik]

tape2..
buat yg baca..sye syg anda ~
[perrghh..cam artis femes bile begitu..]

haa..
ini ditulis secara auto atau direct..
kerna sebentar td sye menerima bungksan yg ditunggu2..
jengjengjeng ..
[bjaya membuat cikfara dan cikbila jeles semaksimum,tp x pd cikshaza]

3album+1photobook import dr korea ole ss501
[2minggu menunggu mcm dua bulan rsenye ~ taksaba betul..]
bak kate rizalman..
berbaloibaloi ..
[padahal menangis kerna duitraya dilabur pada mereka.. :D]

ohh ~
sye tak denga lagi lagunye ..
dan hrp sumenye best2 ..
[perhatian:versi malaysia adalah taiwan bukan 100% korea]

paling teruja ..
poster die !!
[perlu draf untuk diletak dimana dirumah baru dibilik saya ..]
maaflah ..
tulisan sye takbegitu teruja ..
tapi sye mmg overexicted saat ini dan selamanya album itu di sisi..
[kemre fon pun excited..abes sume gamba corrupt ,sgt mengong ~]
percayalah ..
jadilah triples malaysia ..
dan doubles akan tiba tak lame lagi ~
saranghae .. oppa ~
[setiap keluaran KLIK,mesti ade ini dr peminat..sgt jeles.. dan bukan dituju pd opah upin ipin]
okela ..
nak melayan oppa oppa ku ...
[bunyi mengadangada .. ]
thx ya meiying ~

*bkl jd member,new item to buy

28.11.09

tv show


hey korang ...
sgt sory psl tak update
sye juz terjah blog org,yet blog sndri dijadikan sawang ~
[okela..web pun = sesawang]

im quite bizi wif work,study esement ..
[oke,me always ask extratime from leader .. pe motiff gitu??]

lately,eyh b4 dis i heard kecohkecoh pasal one show nie

quite interested to watch but not to join da club ..

[cukuplah join klub kat skola duludulu,uni lagi..haishh2 ponat den haa ~]
for me,this show bagus..bagi motivasi kat wargawarga beratbadan berlebihan di luar sana
[sye termasuk,so kasi 'sedar' sikit ..]
btw,sye kan daa besa ~
so kalau org duk bebel je..tp xnak denga ~
[korg oo ~ korg ... mak sye tuh pergh kuasa bebelan die sgt trilionmaksium ]

penghujungnya ..

bila takmakan die duk risau ..
bile gemuk die duk perli ...
camneh tuh?
jd ..
sye harap tvshow nie bole encourage sye di mse hadapan ..
[erk,study pon takbape fokus..camne nk fokus yg nie?]
tape2 ..
buat sume ..
do support those who enter dis competition ..
jgn ingat kami takboleh lakukan because of our look ..
kadang2 akal lebih berguna dari katakata ..
[yeayy ~ sye merapukerapu lagi .. ]

me done wif plan bcde ..[bunyi cam gempak,tp contengconteng je atas kertas kotor]

but notyet accomplished ..
[mmg la..da nme pun lakaran..wakakakaka ~]
doakan lancar ..
[nada serius nieyh..bukan cubaan..]
later,i hve bigger plan ..
[tulaa..tgk show biggestloser,sume nak big..makan pun bigmac,mcvalue lunch..]
dan semestinya ..
holidayholidayholiday ~
nak lepas segalanya bila tiba waktu itu ~
[weird huh? final belum lg .. da fikir tuh .. esement pun tergantong]
*act,wifi gile,berukband mengong

23.11.09

experience

*kurakura nie mesti lagi lambat kan?ade 2kpale..*

yesterday ..
ma uncle dtg ..
ha ..
die duk observe perangai queenqueen drama ini ..
duk pening gak berbual nk solve bende2 nie ..
then,we talk aloot pasal exex worker kami ..

tak sgke ..
die nye experience lagi byk and hebat2 ..
kagum pun ade,
pelik pun ade,
terkesima pun ade, [sile pronounce betol2 bukan takasima,treadmill tuh]

dan kesudahan ..
kami sdg melihat apa langkah mereka seterusnya ..
cuba menafsir apa yg difikir ..


dan ..
sye sgt kagum satu ayat ini ..
"cuba bagi mereka respek kita,bukan bagi mereka takut dengan kita"
betulbetulbetul [haissh,pasnie bole jd co-star upinipin]
tapi kan??
raserase da terlambat kot ...
takpe tasya ..
cubecube dan terus mencube dengan kegigihan yg ade


*hdup skrg byk di ats jlnraye

21.11.09

bila muda jadi tua


taktala ini sye sdg menonton drama queen episod 3
dan hari ade byk pelakon extra dan props2 yg hebat
terdetik di hati nk panggil kabir bathia buat drama live ini kpd real drama
[ape aku merepek ni ??
oh ya ~ cik fara suwoh bg kat rashid sibir je ~]

tape2 ..
kite abaikan sebentar cerita tersbut ..
dan props+location+extra pelakon = kenduri kahwin sbelah stesen
[tema:merun,khemah=5biji,kete=berduyunduyun,profit:rse2 double hri ni]
tak meriah kalau kenduri xde rewang ..

so,trus ke point ..
[sye cube merangka ayt terbaik+merepek taktentupasal]
last nite,angin kencang gak ..
so kmi predict mybe hari ni hujan ..
terkeluar pula petua org dulu2 ..

[mase berlaku:smlm,malam,senja,dlm kete]
sye : nak hjan gaknye,kuat je angin nie,sok kenduri sbelah..

sisfarra : nie mesti wak salam takletak spender ats bumbung nie ..

sye : ape??spender? biar betol?? [sye xkorek telinga sejak akhir2 nie,almaklum bizi..]

sisfarra : haah,org tua2 kate kalau tak anak dara lg kene letak spender tuh ats bumbung ..

sye : hah?kmu tau plak anak waksalam tuh dah xdara lagi??

sisfarra : yelaa..anak die da nikah minggu lepas ..

sye : ooo ~ [jgn andai sye pikir bukan2 .. im baik okeyh *gelaksetan*]

sye : bukan selalu kalau xnak hujan,kene letak pelita lame bwh sinki dapur ke?

sisfarra : haah,tp kalau kahwin laen,itu knduri biase ..

sye : ooo ~ tp spender tu spender spe?

sisfarra : spender ...............

[sila hubungi facebook sye jika anda mhu petua ini,tkut blog kene banned]

sye : ooo ~ [actualy nk tergelak pun ade,kagum,hairan...haa ~ sgt 1malaysia]


dan kami akn ke sane hari ni ..
sye tepek ini sbgi tanda trima kasih bila kmi da sudah mkn kat sne ..

*gelak gulinguling*

*mak sye pesan bg salam keruk rm30,sye ubah jd rm3 .. jahat x?huahua*

19.11.09

drama queen ..




*mereka diats dr stesen lg 1,wlupun kdg2 muda dr sye..tp sye sgt hormat mereka ..mereka komtied dlm kerja oke?*

heihei ..
sye dpt byk respon dr kengkwn psl entri2 berani mati workers sye..
thx korang 4 ur corncern ..
satu hari,sye blanje anda kenduri bile umah sye siap nnt ..
[sabarsabarsabar mcm sye juga]

untuk topik hari ni ye murid2
duahari sye tinggalkan tempat kejadian ..
dan sebentar tadi sye bergelak sakan apa yg berlaku ~

1st,
fieza;pump attendant quitjob tiba2 3hr lepas ada menulis sms pada sis farra
begini bunyinye ..
"fieza nak berenti sbb die trase dgn anak bos,patutnye anak bos takya la ckp lbih2..n lg 1 keje gaji ciput"
komen sye :
-sgt berani kritik cre teguran sye-
[salute beb! dr org yg men tikam2..sye ambil itu sbgi cabaran]
-taktala kami tiada distesen,dia ambil peluang curi tulang masuk dlm amek aircond-
[ini sebab sye tegur die...erk?hari2 buat xkan nk diam?]
-selalu cuti,kadang2 tanpa notis-
-again,mak sye x,marah pun bile die cuti hmpir 3minggu afte raya walapn beritahu lmbt-
-pernah terserempak dgn die;waktu keje;sdg beli marrybrown-
[motiff la wei??]
-kerapkali juga dtg lambat-
-gaji ciput?bg sye,itu adalah rezeki,drpd dpt duitharam-
-seperti biase,kami juga ada prosedur ole krane anda lalai dgn bende2 di atas,so kami ketatkan di bahagian laen .. adil bukan??-

2nd,
drama queen ..
jika anda bce entri lepas ..
sye ade sebut psl sistem ISIS dan sye rase mereka not born to be hacker ..
dan taktik laen pula diguna ..
tarik duit and hve -ve sales on that day ..
bukan 1020 ringgit tetapi menjangkau 100200 ringgit

gila??
memang kami diarah untuk memotong nilai itu..
[yela,kalau die cabut..takke rugi??sape tau akn dtg??]
dan dieorg cube untuk berlakon ..
purapura risau dengan bende itu ..
tapi kan ..
sgt pelik bile anda katekan ..
-ve 2hari lepas[shift b] tapi tnye kami hari itu ..
dan ..
berpura2 meng"estimate" jumlah -ve pd bulan itu,
walhal sebelum ini tak penah terpikir pun pasal tu sume ....
kadang2 relax je
[korg tak rse ke sangsi 100% ke??]

3rd,
reen cuti hari ini ..
so pada sye die punca bermula semua ini
[early prediction,sbb die ni spesis len macam ...]
tapi takpe ..
sye tringat kate2 mak sye ..
"kalau tuhan tu nak tunjuk,sekejap je .. takyah tunggu esok ke lusa ke"
betul bu ..
dan sye takmain terjah ..
tapi sye gune perang saraf ..
[motiff laa wei,sejarah ni]

last,
kite sume manusia ..
kadang2 takperfect,kadang2 salah ..
tapi manusia berubah disebabkan manusia ..
dan setiap pengalaman itu menjadikan kita lebih matang berfikir ..
hebat bukan pancaroba dunia ??

[mcm nak menaip lg tapi sgt penat..accept foncall+reply sms+thinking various ways 2solve problem+drive+study .. 0.o]

*sdg merncg plan bcde

18.11.09

jogging ...

ole krane duk tensen sgt ...
kmi bjogging pagi2 yesterday ..
join sye,cik ja ~
dan ..
result ..

taman botanikal : check
sesat : check
tak bwk henpon+purse : hatihati check
main redah : tak kesah check
nampak jambatan gantung : excited check
gosip pasal korea : fourthple check
jalan : check
jumpe org ramai : check
suasana sgt tenang dan nyaman : 5star check
round 10x : 3kali je
banyak jalan dari joging : doublecheck
ade org promote product kurus : pelik check
tak kuar peluh : memang konfom kuar check CIMB

last ..
jalan + tak kuar peluh = breakfast McD
*cikja yg target nk makan sume :D*

*breakfast : sausagemcmuffinwitheggs set ~*
sgt terbaik lah ~
*buat:nabila,fairuz,shida...saba3

16.11.09

dengkikah ???

i received sms from sis farra ..
"..... ne ade lg 1 mslh.hurm"
what in my thought were mereka yg skip keje ..
but melencong gile ...
i decide to call her immediately ..

saye : nape long? apehal lak [dlm pale hotak,ak perlu balik nie]
along : tade,piah tadi jumpa .. die kate nak berenti ..
saye : ha? gile ke pe? [sye denga laen,die type surat berhenti .. ]
along : haa..die kte kalau xberenti,die nk cuti sbulan,balek kampung,segamat ..
saye : nie pasal reen berenti,sume nak berenti ke??
along : along rse laa..die tu kan busuk hati sikit..men hasut sane sini ...
saye : eeee ... geram betul aku,time gini plak die nak buat hal ..dah laa cuti banyak,senang2 nak cabut ..
along : mungkin kot,nie baru 4hari ibu gi ..
saye : tau takpe,belum 40hari cik oiiii ~
along : tapi along ckp ngan die,"aku tade kuasa,ko nk berenti..tunggu kak ita [mak sye a.k.a bos]
saye : biarlah die .. [dlm kepala sye dah 1001 bende pkir,serabut!!]
along : oklah .. bye ~


1st thing,sye terangkan .. reen akn quitjob with notice end of this month ..
2nd were,kami dpt tngkp mereka sbenarnye berpura2 taktahu sistem ISIS but actually they DO!
3rd,sjak denga khabar angin parents sye menunaikan haji .. dieorg starting buat hal macam2
4th,kepada piah,in 1year..you are the most ambil cuti,mak aku begitu BAIKHATI bagi ko cuti anytime you want with condition [usually lepas], tapi aku rse,ko tak hargai langsung?apekah sgt BODOH namenya??
5th,mungkin dieorg fikir along farra itu sekadar anak saudara,so kuasa tak bape full ..
6th,dieorg mybe notice kami cube nak perangkap .. so dr stay,better lenyapkan diri ..
7th,sye jarang kat sane .. so dieorg buat sesuka hati [some person really know how's my workstyle,different than you see .. ]
8th,sye sgt geramGERAMgeramGERAMgeramGERAMgeramGERAMgeram dan additional 10billion GERAM
9th,kepada reen trima kasih kepada ko .. yg menjadi punca masalah ni .. sgt TERIMA KASIH
10th,sye cume berharap tade bende lg worst after this ..

*just pray n try to relax mymind ..

14.11.09

fitnah

sye rase baru 2hari sye berdikari ..
tapi da macam2 sye dengar ..
bg sye,everyone ade own life ..
tapi hidup di kwsn desa,sgt sukar kerna cara idup komuniti die laen ..
lagi laen jika ..
org tu sgt bagus ..
erk..
betul SGT BAGUS ..
kpd yg berkenaan ..
anda berasal dari luar,bukan nak aib..
tapi anda dah la cabut dari kerja ..
dah tu .. denga kate anda kawen halal pastu lari ...
takcukup,bile ditegur anda kata dimaki ..
lepas itu,anda sebar macam2 ..
bagi sye,itu prosedur company ..
ada hak untuk menegur pekerjanya ..
tapi istilah anda sgt TAKBENAR
dulu meminta-minta untuk bekerja ..
merayu2 ..
tapi,lepas cabut,fitnah sana sini ..
ini bukan cara nk settle problem ..
kami yg buat Text Colorpanggilan kpd anda ..
sebaliknya,anda berdiam diri tidak memberitahu sbb sebenar ..
menjadi perkara lebih putarbelit
ingat,
sye juga ada maruah ..
keluarga sye juga ..
jika berterusan ..
moga yang berkuasa sahaja membalasnya ..
kerna sye tahu bagaimana IBU sye bekerja ..
bongok la ko !
sgt damn ko tahu??

*time 2 revealed

13.11.09

lambaian kaabah

dan mereka telah selamat sampai pagi tadi di jeddah .. ya,
dan kali ini,tahun kedua berturut2 ,mereka menunaikan haji ..
tahun lepas,dugaannya besar ..
jadi kesempurnaan haji itu mungkin tidak sesempurna orang lain ...
dan tahun ini ..
tanggungjawabku menjadi lebih berat ...
sebak,tapi mereka ke sana kerana tuntutan agama ...

berat,kerna ku rasa ia sangat sukar ..
ku cuba .. terus berjuang di dua dunia berbeza ..
doakan segalanya lancar ..
serta doaku mengiringi mereka ..
semoga tenang,selamat dan lancar ..
ohh ..
mengiringi juga ..
makngah&pakngah ; tahun pertama mereka ..
insyallah ..
dan kepada anda semua ..
sila jangan ambil hati ..
anda mungkin jarang nampak saya nanti ..

*takramaitahu ..

11.11.09

teamwork


Once sye entered university world ..
Pergh ~ bunyi cam gempak
Ape yg perlu sye tahu,amik peduli,berat,timbang,kati ialah teamwork
Because all the subject on the course offered need to do group assignment

Betul bukan??

So,terang2 kite akan,meet new people,kenali watak mereka dan paling penting..
Kepimpinan seorang leader yg menjaga anak2 buahnye
Jangan risau ..
Sye pernah menjadi;anakbuah dan leader
Bukan nak riak,tapi ia pengalaman yg menyeronokkan ..



*teamtarektali sye;Y8 during orientation;hampir success*


Dan menjadi dua2 ini membuat sye kenal dgn istilah ‘freerider


Serius..kecik2 buat folio sensorg..
Gunting sensorg..cari bahan2 sensorg..
even sye msuk competition ..
juga sorang2 ~
Huaaa !!

Paling best,bila anda jadi leader ..
Sangat senang untuk mengecap free rider ; jika anakbuahnye takamek kesah
Paling goosebumps ..
Jika anda jadi anakbuah;aku nie betol ke watkeje?idea aku dtrime pakai tak?macam2 laa ..



*mereka yg togeda didlm group sye*


Tapi dua2 ade cabaran ..
Bagi diatas,
Itu hanya selingan menarik sekadar nak dijadikan hiburan ..


Sebenarnya dua2 perlu berkaitsama2…bukan kait menjahit ..
Dan bergantung antara satusama lain *tidak trmasuk sainkan bg pihak anda*
Dan memberi idea yg bernas serta mempertimbangkannya
*bukan juz ckp leader made the finaldecision..ale2 die plak lebey2 and didn’t accept opinion org laen*
Dan akhirnya bergantung kepada kesuksesan kerja tersebut ..


Juga,
Tak lupe .. *apsal aku rase macam ucapan dapat award??*
Kepuasan masing2 ..

Even,pihak atasan kata ..
“nie je awak boleh buat?” , “idea awak nie terlalu canggih
“sila buat lain,saya tak suke” , “baik,masuk tongsampah je …”

*mrlimjim yg mengajar sye pelbagaibende*

Itu kerja terbaik kita ..
Kita rasa puasssss sangat seperti memakan sotong pedas di korea+kimchi pada wintertime
*saya taktahu anda,maybe minum rootbeer di oldtowncoffee?? atau juga membeli blaus idaman separuhharga pada megasale??*

p/s : mencabar juga,jika berlainan races .. nak2 international student .. ibarat sorang cakap itik,sorang cakap ayam

takke kelamkabut ..

8.11.09

callcentre

*bgus,kalu operatornye bgini .. vouge&hot*
sumber : BH

Semasa sedang bermain hujan tiruan ..
Tibe2 saya teringat semalam ..
Fon call yg dibuat ke celcomcallcentre
*numbernye 1x4 ye murid2*
Dan teringat pula laporan gossip
*yeah,cik tasya suka ini*

:: Artis MakiHamun CallCentre ::

Tapi saye tak begitu ye murid2
I only ask for broadband package yg boleh roaming ..
Then operator tu ckp ..
takde la cik,itu dalam Malaysia je …”
Sye pun dgn lurus ala2 rebonding pun balas ..
“ohh ye ke?takpela gitu ..”
Padahal setahunlimabulanduaharilapanbelasjamduapuluhminit lepas
Operator lain berkata ..
“ade,tapi itu perlu diregister bersame Vodafone*
Dalam hati,
“agaknye die ni blur?baru?malas?”
Tapi ,
Bende yg saye tak jangke ..
Die kall balek ..
Dan part ini saye benci ..
4x kall + no yg tak dikenali = saya memang tak angkat langsung
Akhirnya ..
Sye pass pada mumy ..
Perkara 1 die cakap ..
“maaf,cik mengenai pakej tadi .. kami ada sediakan,maaf atas itu”
Dan
Konklusi ..
*setelah tamat menerangkan kpd mumy dan saye*
Sye rse supervisor die denga kot ..
Bukan ke mula2 callcentre tersebut ade begini ..
“untuk meningkatkan perkhidmatan kami,perbualan anda akan dirakamkan
Hoyeahhhh ~
So ..
Sape ye artis itu??
Hahaha


p/s : bg yg nak ushar,berhatihati

*sye mngarut lg

how's gonna it be ??

currently listening to sweetdream by beyonce
love the lyrics so much ..
specially this part ..
"you can be sweet dreams or beautiful nightmare"
everything in our life relate rite ?
sometimes we really hope for good,but the result menyimpang jauhgile ..
olso my study,my life ..
juz now read my junior blog ..
haha
u really mke me realise dat situation !
thx dik ..
im juz human yet trying to perbetulkan diri ini ..
jgn emo ye ..
p/s : dedicated to kipas susahmati kelantan ..
and tonite ..
tired of ; deleting my mail,replying comment and LOL bout their status
actually,that olso one of my treatment too ~
and u all must hve one song that can mke u feel better rite?
so ..
feel it ...
*mcm merepek je post ni?

7.11.09

today


ohh ~
da lepas segala geram ..
so sye perlu treatment !
today,kami bershopping ..
thx ya mumy ..
u mke my day hooyeaahh ~ sungguh bagus ..
pling best ..
menu lunch kami hari ni ..
helo cik 3takoyaki ~
dgn 3dfrrent flavour ..
so sye tapao 10biji sekaligus
*perhatian,penat berjalan,pasti sgt lapar ...*
dan hasilnya
sgt sedap dan besar dr cik sushiking ..
mari lihat ..

dun judge da taste by its pic ~

mumyku yg sgt rse syok memakannye

dan

perkenalkan en mat,bukan name sebenar .. sebagai penjaga merangkap maskot baru kami di stesen ..

*success catch cik ti :D